Innovatie: belangrijke wijzigingen Nederlandse fiscale stimulering van Research & Development

LaboratoriumDe Nederlandse fiscale stimuleringsmaatregelen ter bevordering van Research & Development (R&D) wijzigen, onder andere door druk vanuit Europa. Het is aan te raden dat innovatieve bedrijven die gebruik maken van de WBSO en/of RDA voor 30 november 2015 nagaan of de wijzigingen gevolgen hebben voor de fiscale positie. Daarnaast zal per 1 juni 2016 in principe een WBSO-certificaat niet meer in alle gevallen toegang geven tot de innovatiebox (i.e. effectief belastingtarief van 5%).

Klik hier voor het hele artikel

 

Dit artikel is geschreven door:

Rik vd Meerendonk_72x100 Willem Bongaerts_72 x100
Rik van de Meerendonk Willem Bongaerts

 Categories: IP, Life Sciences, Tax & Customs

Tags: , , , , ,