Contact gegevens

The Hague Office

Bird & Bird LLP
Zuid-Hollandplein 22
2596 AW Den Haag
The Netherlands

T: +31 (0)70 353 8800
F: +31 (0)70 353 8811
E: [email protected]
W: www.twobirds.com

Bird & Bird lanceert de “Dawn Raid Game”; een interactief spel om te testen of een bedrijf is voorbereid op onderzoeken door toezichthouders | 2 min

Bird & Bird lanceert de “Dawn Raid Game”; een interactief spel om te testen of een bedrijf is voorbereid op onderzoeken door toezichthouders | 2 min

Bird & Bird lanceerde recent een interactief online spel dat is ontworpen om ondernemingen te testen hoe goed zij zijn voorbereid op een inval van een toezichthouder. Na de succesvolle lancering van Bird & Bird’s dawn raid app in april 2017 is deze nieuwe Dawn Raid Game een volgende stap in Bird & Bird’s innovatieve, klantgerichte technologie. Het interactieve spel duurt ongeveer 15-20 minuten en positioneert de speler als een bedrijfsmedewerker die wordt verrast door een bedrijfsbezoek door een toezichthouder, een zgn. dawn raid. Het spel is ontworpen op een leuke manier voor ondernemingen om hun medewerkers voor te bereiden op de rechten en plichten tijdens een inval en om hun bestaande kennis te testen.

De ontwikkeling van deze game maakt deel uit van het bredere internationale Compliance & Investigations programma van Bird & Bird, dat (voormalige) toezichthouders, bedrijfsjuristen en juridisch experts samenbrengt die begrijpen wat ondernemingen moeten doen om compliant te zijn. Hierbij kan gedacht worden aan advies aan klanten om snel te schakelen na een onverwachts onderzoek van externe toezichthouders, hoe potentiële (reputatie)schade te beperken, compliance-programma’s op te zetten en begeleiding na een inval zoals contact met de toezichthouder, medewerkers en het organiseren van de documentverzameling.

Het internationale team van Bird & Bird adviseert over compliance en onderzoeken op een breed scala van rechtsgebieden; denk daarbij aan mededingingsrecht, sectorspecifieke regulering en dataprotectie, klokkenluidersregelingen en clementieverzoeken, belasting­onder­zoeken, anti-witwaspraktijken en corruptie, cyber security, interne audits en onder­zoeken, advies over het verschoningsrecht etc. De Dawn Raid Game is de nieuwste innovatieve tool die Bird & Bird heeft ontwikkeld voor cliënten als onderdeel van TwoBirds Cliënt Solutions; een online portal die is ontworpen om cliënten te helpen compliant te zijn met de meest recente regelgeving.

Bedrijven dienen meer en meer alert te zijn op compliancy en handhaving: in 2018 zijn bijvoorbeeld zowel de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) als de Netwerk- en informatieveiligheid richtlijn (NIB-richtlijn) in werking getreden, en vanaf 3 december 2018 zal de Geoblocking verordening in werking treden (zie www.twobirds.com/geo-blocking). Alle drie voorbeelden van Europese regelgeving dat voor veel verschillende bedrijven relevant kan zijn en implementatie behoeft. Andere voorbeelden van diensten in het bredere Compliance & Investigations programma van Bird & Bird zijn de CyberBox, een one-stop-shop taskforce voor cybersecurity vragen, en Baseline, een joint venture met managementconsultants die klanten voorziet van een volledig programma voor de implementatie van compliance programma’s; en tot slot de eerdergenoemde dawn raid app, een hulpmiddel dat bedrijven voorziet van essentiële tips en informatie voor het geval van een inval.

Pauline Kuipers, hoofd van het EU & Competition team in Den Haag:

“Wereldwijd komen er steeds meer onderzoeken gerelateerd aan regelgeving, zowel intern als extern. Grote en kleine bedrijven worden zich steeds meer bewust van de risico’s van non-compliancy. Zonder een goede voorbereiding en kennis van rechten en plichten kunnen onderzoeken en invallen van een toezichthouder enorme ontwrichting veroorzaken binnen een bedrijf en kunnen ze zeer stressvol zijn voor individuele werknemers. Ons interactieve dawn-raid spel is erop gericht bedrijven bij te staan in de voorbereiding op dit soort situaties.”

De Bird & Bird Dawn Raid Game is hier beschikbaar: 2bird.ly/DawnRaidGame

Voor vragen kunt u terecht bij [email protected] en [email protected]