Contact gegevens

The Hague Office

Bird & Bird LLP
Zuid-Hollandplein 22
2596 AW Den Haag
The Netherlands

T: +31 (0)70 353 8800
F: +31 (0)70 353 8811
E: [email protected]
W: www.twobirds.com

Interview Wouter Pors over de impact van de komst van EMA naar Amsterdam

Interview Wouter Pors over de impact van de komst van EMA naar Amsterdam

Op dit moment doet Pors vanuit het Nederlandse kantoor zaken over besluiten van het College ter beoordeling van Geneesmiddelen (GBG). “Maar we gaan ons werk anders organiseren, namelijk door een internationaal team te vormen. We doen dat vanuit Nederland, gebruikmakend van de expertise die we in Londen hebben opgebouwd toen EMA daar zat. Ik ben ervan overtuigd dat we daarmee vooroplopen.” Vooruitlopend op de komst van EMA opent Bird & Bird op 1 januari een kantoor op de Zuidas.

Wouter Pors voorspelt ook dat veel farmaceutische bedrijven de overstap naar Nederland zullen maken, wat ook weer advocaten aantrekt. Een belangrijke factor is dat Nederland de geschikte juridische infrastructuur heeft om geschillen rond de EMA af te handelen, meent hij. “We zijn meer dan andere landen gewend om op een zakelijke manier om te gaan met toezichthouders als de ACM.”

Maar de komst van de geneesmiddelenautoriteit heeft meer om het lijf dan het adviseren over handelsvergunningen door een instantie die in Nederland is gevestigd, benadrukt Pors. “Je moet een breder plaatje zien. Door de Brexit zijn farmaceutische bedrijven gaan nadenken of Londen nog wel de goede plek is. Nederland is voor hen een goed alternatief. We zijn gewend om handel te drijven, en we krijgen hier straks het Netherlands Commercial Court waar in het Engels geprocedeerd wordt.”

Lees hier het volledige interview met Wouter Pors in Mr Online.

Bron: Mr Online, 5 december 2017

Wouter_72x100
Wouter Pors