Contact gegevens

The Hague Office

Bird & Bird LLP
Zuid-Hollandplein 22
2596 AW Den Haag
The Netherlands

T: +31 (0)70 353 8800
F: +31 (0)70 353 8811
E: [email protected]
W: www.twobirds.com

Naast registratie ook meer sanctieregelgeving voor cryptodiensten

Naast registratie ook meer sanctieregelgeving voor cryptodiensten

De Nederlandse implementatie van de 5e anti-witwasrichtlijn resulteert in een registratieplicht voor aanbieders van cryptodiensten. Dergelijke cryptodiensten bestaan bijvoorbeeld uit het aanbieden van het wisselen van wettige betaalmiddelen zoals euro’s naar Bitcoins (of andere cryptocurrencies) en het aanbieden van een wallet.

Zonder de bewuste registratie mag een partij niet op de Nederlandse markt acteren als aanbieder van cryptodiensten. Voor het verkrijgen én behouden van de registratie is naleving van de door de Europese Unie en Nederland ingestelde sancties alsmede het hebben van interne beheersmaatregelen in het kader van sanctieregelgeving essentieel.

Met andere woorden, indien niet kan worden aangetoond dat een bedrijf in staat is om de relevante sanctieregelgeving na te leven, kan het geen wallet of wisseldiensten met cryptocurrencies en wettige betaalmiddelen aanbieden in Nederland. Voor een uitgebreidere uitleg van het belang van het naleven van sancties en aanverwante regelgeving verwijzen wij naar onze flyer.Cookies
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren en gedrag van de bezoeker te monitoren.