ACM start vervolgonderzoek naar groene claims in de energiesector

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) is een vervolgonderzoek gestart naar twee energieleveranciers in verband met mogelijk misleidende duurzaamheidsclaims. Het nadere onderzoek volgt op een eerder onderzoek naar misleidende duurzaamheidsclaims in de energiesector. In het persbericht geeft de ACM enkele voorbeelden van de informatie die is onderzocht, waaronder (i) hoe duurzaam de energieleverancier claimt te zijn, (ii) de hoeveelheid geleverde groene stroom en de herkomst daarvan en (iii) het onderscheid tussen groen gas en CO2-gecompenseerd gas.  

Duurzaamheid is een van de speerpunten van de ACM en er zijn al meerdere stappen door ACM genomen om misleidende duurzaamheidsclaims in Nederland tegen te gaan. De onderzoeken volgen op de lancering van de Leidraad Duurzaamheidsclaims in 2021 (zie hier ons artikel en hier ons webinar waarin de Leidraad door ons wordt toegelicht). De Leidraad Duurzaamheidsclaims bevat vijf vuistregels voor duidelijke, juiste en relevante claims, inclusief praktische voorbeelden voor elke vuistregel. Bij de publicatie van de Leidraad had de ACM al gewaarschuwd dat de energie-, kleding- en zuivelsector als eerste onder de loep zouden worden genomen.  

Lisette den Butter heeft een korte update geschreven over het vervolgonderzoek naar duurzaamheidsclaims in de energiesector op onze website. Klik hier om de update te lezen.  

Dit artikel is geschreven door:

Volg ons op

Laatste nieuws