Juridische hulp in tijden van COVID-19: webinar

Geldt de NOW-regeling ook voor seizoensarbeid en hoe moet ik een aanvraag onderbouwen? Kunnen mijn afnemers zich op overmacht beroepen? Welke risico’s loop ik bij selectieve betaling van mijn crediteuren? Dit is slechts een selectie van veelvoorkomende vragen, die gerelateerd zijn aan de Coronacrisis. Bird & Bird levert graag een bijdrage om haar cliënten door de crisis te helpen.

Na een succesvolle eerste editie organiseert Bird & Bird op dinsdag 26 mei a.s. een tweede live-webinar, waarin specialisten van Bird & Bird veelvoorkomende vragen bespreken. U kunt vrijblijvend en kosteloos deelnemen aan dit webinar. Het webinar duurt circa één uur en is interactief. Er is een mogelijkheid vragen te stellen via een chatfunctie. Daarnaast bieden we de mogelijkheid vooraf vragen in te zenden, die tijdens het webinar worden beantwoord ([email protected]). Het voorlopige programma en een overzicht van de sprekers vindt u hieronder. Dit wordt mogelijk gewijzigd of aangevuld naar aanleiding van de ingezonden vragen.

Programma

14.45 – 15.00  Inbellen

15.00 – 15.05  Opening

  • Evelyn Tjon-En-Fa (Moderator)

15.05 – 15.20  Algemene arbeidsrechtelijke vraagstukken: Samenhangend met de Coronacrisis, zoals rond vakantie en verlof en herstructurering

  • Hans Mulder en Chelsea Gunning

15.20 – 15.35  Contracten: overmacht en onvoorziene omstandigheden: in veel contracten staan bepalingen over overmachtsituaties. Hoe verhoudt zo’n clausule zich tot de Coronacrisis, wat zijn uw rechten en mogelijkheden als u of uw contractspartij niet kan nakomen? En wat als er in uw contract niets staat over overmacht? Wat is vereist voor een succesvol beroep op ‘onvoorziene omstandigheden’?

  • Roelien van Neck en Jeffrey Maalderink

15.35 – 15.55  Bestuurdersaansprakelijkheid: Ondernemen in zwaar weer: Wanneer ben je als bestuurder aansprakelijk wegens betalingsonmacht/betalingsonwil of wegens selectieve betaling?

Schuldeisersakkoord en doorstart in faillissement: Met een schuldeisersakkoord kan een faillissement worden voorkomen. Wat houdt zo een akkoord precies in? En hoe werkt een doorstart in faillissement?

  • Olaf Trojan en Michiel Wurfbain

15.55 – 16.15   Afsluiting

Indien u vragen heeft kunt u contact opnemen via [email protected]

Dit artikel is geschreven door:

Volg ons op

Laatste nieuws